23 Ocak 2013 Çarşamba

Cloud 9 Dalgası için Filipinlere..






Pasifik Okyanusunun en kaliteli dalgalarından birine verilen isim Cloud 9.. Filipinler'in sörf başkenti sayılan gözyaşı damlası şeklindeki Siargao Adasında Cloud 9'u izlemek, tamamen tropikal olan adayı karış karış gezmek, su altını keşfetmek için  bu ada, şimdiden benim destinasyonlarıma girdi.Yılın bu zamanı adaya seyahat etmek için çok uygun bir zamanmış ve bütün konaklama olanaklarına agoda.com.tr'den ulaşabilirsiniz, özel bir dönem olduğu için de oldukça uygun fiyatlar sunuyorlar.


2013 yılında Condé Nast Dergisince izlenecek destinasyonlar listesine alınan Siargao Adası bu ününü, Pasifik Okyanusundan gelerek Filipin sahillerine ulaşan ılık rüzgarları ve kesintisiz dalgalarına borçlu. 80’lere gelene kadar henüz tüm dünya tarafından bilinmeyen sadece az sayıda gezgin sörf tutkununun haberdar olduğu ada, birkaç ünlü derginin sayfalarına konuk olunca durum değişmiş. Bu dergilerde bahsi geçen ünlü “Cloud 9” dalgasının da ünü böylelikle yayılmış. Bunu, Siargao Sörf Turnuvasının organizasyonu ve bir çok ünlü sörf markasının bu adada yaptığı yarışmalar takip etmiş. Siargao Sörf Turnuvasının geçen yılın Eylül ayında 18. defa gerçekleşmiş, Youtube'da bir çok videoya ulaşabiliyorsunuz.

 Surigao del Norte, sörf için çok elverişli dalgalarının yanı sıra uzun kum sahilleri ve sonu gelmeyen palmiye ağaçlarıyla da ünlü. Yani hem turkuaz bir cennet, hem sörf, hem scuba hem ucuz ve anladığım kadarıyla da dost canlısı halkıyla macera dolu bir lokasyon. Burada yer alan tesisler, her türden su sporu için size imkanlar sunuyor. Burada şnorkelle dalmaktan adadaki yağmur ormanlarında trekking’e kadar birçok farklı aktivitede yer alabilirsiniz.

Filinpinlerdeki en göz alıcı ormanlara sahip olmasının yanı sıra burada yer alan mağara oluşumları da görmeye eğer görünüyor. Filipinlere uçarak, merkez adası Cebu'ya bir saatlik uçuş mesafesindeki Cloud 9 plajına ulaşılabilir. Özellikle bu plajda yer alan, 5 kulubeye sahip "Kalinaw Resort "sörfçülerin rüyasıymış. agoda.com.tr 'den konaklama imkanlarına baktığımda oda başı 50 TL'den başlayan fiyatlar beni oldukça mutlu etti. Şimdiden 2013 planlarıma dahil ettim bile :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder