23 Ocak 2013 Çarşamba

Cloud 9 Dalgası için Filipinlere..






Pasifik Okyanusunun en kaliteli dalgalarından birine verilen isim Cloud 9.. Filipinler'in sörf başkenti sayılan gözyaşı damlası şeklindeki Siargao Adasında Cloud 9'u izlemek, tamamen tropikal olan adayı karış karış gezmek, su altını keşfetmek için  bu ada, şimdiden benim destinasyonlarıma girdi.Yılın bu zamanı adaya seyahat etmek için çok uygun bir zamanmış ve bütün konaklama olanaklarına agoda.com.tr'den ulaşabilirsiniz, özel bir dönem olduğu için de oldukça uygun fiyatlar sunuyorlar.


2013 yılında Condé Nast Dergisince izlenecek destinasyonlar listesine alınan Siargao Adası bu ününü, Pasifik Okyanusundan gelerek Filipin sahillerine ulaşan ılık rüzgarları ve kesintisiz dalgalarına borçlu. 80’lere gelene kadar henüz tüm dünya tarafından bilinmeyen sadece az sayıda gezgin sörf tutkununun haberdar olduğu ada, birkaç ünlü derginin sayfalarına konuk olunca durum değişmiş. Bu dergilerde bahsi geçen ünlü “Cloud 9” dalgasının da ünü böylelikle yayılmış. Bunu, Siargao Sörf Turnuvasının organizasyonu ve bir çok ünlü sörf markasının bu adada yaptığı yarışmalar takip etmiş. Siargao Sörf Turnuvasının geçen yılın Eylül ayında 18. defa gerçekleşmiş, Youtube'da bir çok videoya ulaşabiliyorsunuz.

 Surigao del Norte, sörf için çok elverişli dalgalarının yanı sıra uzun kum sahilleri ve sonu gelmeyen palmiye ağaçlarıyla da ünlü. Yani hem turkuaz bir cennet, hem sörf, hem scuba hem ucuz ve anladığım kadarıyla da dost canlısı halkıyla macera dolu bir lokasyon. Burada yer alan tesisler, her türden su sporu için size imkanlar sunuyor. Burada şnorkelle dalmaktan adadaki yağmur ormanlarında trekking’e kadar birçok farklı aktivitede yer alabilirsiniz.

Filinpinlerdeki en göz alıcı ormanlara sahip olmasının yanı sıra burada yer alan mağara oluşumları da görmeye eğer görünüyor. Filipinlere uçarak, merkez adası Cebu'ya bir saatlik uçuş mesafesindeki Cloud 9 plajına ulaşılabilir. Özellikle bu plajda yer alan, 5 kulubeye sahip "Kalinaw Resort "sörfçülerin rüyasıymış. agoda.com.tr 'den konaklama imkanlarına baktığımda oda başı 50 TL'den başlayan fiyatlar beni oldukça mutlu etti. Şimdiden 2013 planlarıma dahil ettim bile :) 


12 Ocak 2013 Cumartesi

Sörf ve Sosyal Medya



Sörf sosyal medyada ziyadesi ile paylaşılan ve çok da ilgi gören ulvi meselelerden. Ben de sosyal medyada hem kendi takip ettiğim hem de karşıma çıkan facebook sayfalarını, dünyaca ünlü sörfçülerin twitter ve instagram hesaplarını blogda 2 bölüm halinde paylaşmak istedim. Eğlencelisinden, çılgınına, en cesaretlisinden, en duyarlısına tüm sörfçü profilleri yazımızda sıralanmakta..

Önce tabi ki ülkemizdeki grup tarzı oluşumları sıralamak isterim, giderek çoğalması sevindirici.
Benim atladıklarımı ulaştırırsanız hepsini eklerim.

1) Danubesurfboards İstanbul'a en yakın sörf okullarıdan biri, Kerpe'de bulunan sörf kampında dalga sörfünün ilk heyecanıyla tanışabilir, yeni arkadaşlıklar edinip, akşamları güneşin batışını izleyebilirsiniz. Tabii akşam sörf sonrası taze balık sofrasını unutmamak gerekir. Okul eğitmenlerinden Ufuk Akıncı, Tolga Hadimoğlu ve yetiştirdikleri genç sporcu Aleyna Hadimoğlu ile iletişime geçerek dalga sörfüne başlamak için bir adım atabilirsiniz.

 facebook sayfaları,  web siteleri http://www.danubesurfboards.com/, instagram hesapları ve twitter adresleri

2) Çapasunta

Alanya'da yaşayan grup üyeleri öncüleri Eran Hakim ve Uras Durmaz, Antalya bölgesindeki sörf haberlerini bizden eksik etmiyor, online ve Alanya'daki mağazalarından da sörf ekipmanları edinebilirsiniz. Ziyaret edilesi duraklardan.

facebook sayfaları, instagram hesapları ve twitter hesapları @Capasunta


3) Alanya Surf Team 

2009 yılından bu yana Alanya'da sörf yapan Mehmet Ali Soy, Mehmet Özgen ve Hayri Yenialp Alanya'daki diğer kardeş sörf topluluğu, bir okulları ya da mağazaları olmasa da ulaştığınız an ekipmanlarını sizlerle paylaşmaktan çekinmeyeceklerine eminim. Facebook sayfalarından Alanya dalgalarının durumunu izleyebilir ve Akdeniz'de de dalga sörfü yapılabileceğini gözlerinizle görebilirsiniz. Açıkçası gelecekte dalga sörfünün iyiece yaygınlaşmasının başlangıç noktasının Alanya sahilleri olacağına inanıyorum.  

Nitekim geçen hafta ISA ( Uluslararası Dalga Sörfü Federasyonu) Türkiye'yi dalga sörfü yapılabilen 72.ülke olarak dahil etti ve Alanya sahillerinden bahsetti. İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.isasurf.org/newsletter/breaking-news/237.html
 

4) Dalga Sörfü

Bu grup belki de Türkiye'de açılan ilk dalga sörfü grubu. Kurucularının arasında benim de yer aldığım grupta sörfle ilgili oldukça zengin paylaşım bulabilir, grup elemanlarının yurt içi ve yurt dışı gezilerini de yakalayabilir dahil bile olabilirsiniz. Facebook sayfaları için tık tık..

5) Surfin Turkey 

Amerika'da yaşayan Türk sörfçülerin kurduğu grupta da farklı aktiviteler, dünyanın her yerinden sörf fotografları ve videoları bulabilirsiniz. Ayrıca daha önceki yazılarımda bahsettiğim Türkiye'deki ilk official dalga sörfü şampiyonasını gerçekleştirilmesinde grup üyeleri Tunç Üçyıldız ve arkadaşlarının çok önemli rolleri olmuştu.

facebook sayfaları için tık tık..

6) Aleyna Hadimoğlu  

Bireysel olarak sörf sayfasına sahip tek konuğumuz ve sporcumuz şimdilik '' Aleyna Hadimoğlu''. ( Benim gözden kaçırdığım birisi varsa lütfen bildirin) Bence gençlerin sörfe olan ilgisini arttırabilecek derecede yetenekli ve güzel bir sporcu. Sayfasında da oldukça zengin bir içerik sunuyor, dünya sörf şampiyonalarından, kendi deneyimlerine kadar sörf hakkında birçok bilgi edinebilirsiniz. Go on Aleyna! 

facebook sayfası için tık tık..

7) Kayanlar 

Sosyal medyadaki en esprili sörf sayfası '' Kayanlar ''. Sadece sörf değil, kayma ile ilgili her türlü farklı post ile karşılaşabilirsiniz En eğlenceli içeriğe ulaşabileceğiniz yerlerden biri. Sayfa sahipleri Çapasunta grubunun kurucuları aynı zamanda. 
facebook sayfası için tık tık.. 

Yurtdışından sosyal medyada ilgi gören sörf grupları ve bireysel ünlü sörfçülerin sosyal medya hesapları bir sonraki blogta gözler önüne serilecek.. Ufak bir Türkiye sörf iletişim rehberi gibi oldu, umarım ihtiyaçları karşılar.