27 Şubat 2013 Çarşamba

Aloha'nın Simgeleri!


28 Şubat-30 Mart tarihleri arasında farklı filmler izleyip, farkındalığınızın artmasına engel olmak istemiyorsanız Dağ Filmleri Festivalini sakın kaçırmayın derim.

Türkiye'nin ilk dağ, doğa, çevre ve insan konulu film festivalinin katılımcı sayısının giderek artması ne güzel bir haber olurdu. Film gösteriminin yanı sıra festival süresince fotoğraf sergilerine, kitap fuarlarına, seminerlere ve alanında dünyaca tanınan konuşmacıların katıldığı söyleşilere de ev sahipliği yapıyor.

DFF gerçekleştirdiği tüm bu çalışmalar ile ülkemizdeki dağ ve doğa belgeselciliğine önemli bir katkı sağlıyor.

Merak ve ilgi alanınıza göre izleyeceğiniz filmleri seçebilirsiniz. 3 Mart'a kadar İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde ücretsiz gösterilen film programına buradan ulaşabilirsiniz. Festival 15-17 Mart'ta Ankara'da , 28-30 Mart tarihinde ise İzmir'de takip edilebilir.

İlgimi çeken 2 filmi öne çıkarmak istiyorum.

Aloha'nın Simgeleri



Yönetmen: Ryan Moss 23 dakikalık Amerikan yapımı kısa filmin konusu şöyle;

Alana Blanchard, Rob Machado, Shane Dorian, Sean Moody, Mikala Jones, Stephan Koehn, Ross Williams, Mick Fanning, ve Taylor Knox gibi ikonik sörfçüleri izleme fırsatı bulabileceğiniz bu benzersiz film, sadece sörf yaparken görmeye alışık olduğumuz bu kişilere, aile, dostluk, dalgalar, rekabet ve Hawai dilinde bağlılık, huzur, tutku ve merhamet anlamına gelen ‘Aloha’ kavramları çerçevesinde yaklaşıyor. Su aşığı Shane Dorian, bir aile babası ve dünyanın önde gelen dalga sörfçülerinden biri olarak bize günlük hayatından kesitler sunuyor. Rob Machado ise Oahu, North Shore bölgesindeki geçmiş, şimdi ve geleceğe dair tecrübe ve hayallerini paylaşıyor. Yedi millik bu mucize ile ilgili fikirlerini anlatan Machado’nun yanırısa Sean Moody, Mikala Jones ve Stephen Koehne de North Shore bölgesinin kış sezonu ile ilgili tecrübelerini paylaşıyorlar. North Shore’un yazın sakin ve sessiz plajlarından, kışın neredeyse hayatı tehdit eden dalgalarına karşı tüm isimlerin her birinin taşıdığı duygular bambaşka! Aynı olan tek şey var: Bu kişiler geçmiş zamanın, şimdinin ve geleceğin sörf ikonları!

Tabarly

Yönetmen: Pierre Marcel 91 dakika Fransuz yapımı filmin konusu ise şöyle;

Bir adam, bir tekne ve deniz arasındaki mükemmel uyum! Profesör lakaplı efsane Fransız denizci Eric Tabarly'nin denizler üzerinde geçen 35 yıllık sıradışı kariyerini anlatan bir film.











kaynak: http://www.dagfilmfest.org/Sayfa/10/Filmler

20 yorum:

  1. eee yazmaya ara mı verdin?
    ne oldu da durdu?

    YanıtlaSil
  2. Buypasa.com açılıyor! Flo marka yüzlerce ürün kampanyalı fiyatlarıyla sizlerle. Detaylı bilgi için https://ucretsizdukkan.com adresine uğrayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da onlarca otel bulunmaktadır. 1. Ve 2. Oteller bölgesi olarak adlandırılan turizm yörelerinde, zirveye yakın yerde konumlanan tesislerin çoğunda farklı mesafelerde pistler de mevcuttur. http://www.uludagoteller.com.tr/uludag-otelleri/ #uludağ #oteller #uludağoteller

    YanıtlaSil
  4. Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da onlarca otel bulunmaktadır. 1. Ve 2. Oteller bölgesi olarak adlandırılan turizm yörelerinde, zirveye yakın yerde konumlanan tesislerin çoğunda farklı mesafelerde pistler de mevcuttur. http://www.uludagoteller.com.tr/uludag-otelleri/ #uludağ #oteller #uludağoteller

    YanıtlaSil
  5. Gelişmiş hafızası sayesinde üfleme hızını ve yönünü sistemine kaydeden kaset tipi klimalar, ortamda kimse yokken minimum enerji modunda çalışarak büyük tasarruf sağlar.
    Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/kaset-tipi-klima/
    #kasettipiklima #kasettipiklimafiyatları #mitsubishikasetklima

    YanıtlaSil
  6. Mitsubishi klima merkezinden alınır. Mitsubishi klima yetkili satış ve servis merkezi. En uygun klima fiyatları.
    Daha Fazla Bilgi İçin Web Sitemizi Ziyaret Ediniz!
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/duvar-tipi-klima/
    #duvartipiklima #duvartipiklimafiyatları #mitsubishiduvartipiklima

    YanıtlaSil
  7. Kapalı alanlarda en uygun klima modellerinden biri olarak bilinen yer tipi klimalar, değişen kapasiteleri ile her mekan için özel olarak kullanılmaktadır.
    Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/yer-tipi-klima/
    #yertipiklima #yertipiklimafiyatları #mitsubishiyertipiklima

    YanıtlaSil
  8. Gelişen teknoloji ve yenilenen sektör her geçen gün farklı imkanlarla tüketicinin karşısına çıkarken beraberinde pek çok cazip seçenekleri de getiriyor.
    Daha fazla bilgi için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz.
    http://www.klimafiyatlari.com/
    #klimafiyatları #klima #klimakampanya

    YanıtlaSil
  9. Gelişen teknoloji ve yenilenen sektör her geçen gün farklı imkanlarla tüketicinin karşısına çıkarken beraberinde pek çok cazip seçenekleri de getiriyor.
    Daha fazla bilgi için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz.
    http://www.klimafiyatlari.com/
    #klimafiyatları #klima #klimakampanya

    YanıtlaSil
  10. Gelişen teknoloji ve yenilenen sektör her geçen gün farklı imkanlarla tüketicinin karşısına çıkarken beraberinde pek çok cazip seçenekleri de getiriyor.
    Daha fazla bilgi için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz.
    http://www.klimafiyatlari.com/
    #klimafiyatları #klima #klimakampanya

    YanıtlaSil
  11. Markası ve modeli ne olursa olsun klimanın ilk günkü verimlilik ve performansla çalışması için periyodik klima bakım hayati önem taşır. Herhangi bir arıza durumuyla karşılaşmayı en aza indirgemek ve cihazı yormamak için klima bakımı yaptırılmalıdır.
    Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.klimaservis.com/klima-bakim-servisi/
    #klima #klimaservis #klimabakım

    YanıtlaSil
  12. Markası ve modeli ne olursa olsun klimanın ilk günkü verimlilik ve performansla çalışması için periyodik klima bakım hayati önem taşır. Herhangi bir arıza durumuyla karşılaşmayı en aza indirgemek ve cihazı yormamak için klima bakımı yaptırılmalıdır.
    Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.klimaservis.com/klima-bakim-servisi/
    #klima #klimaservis #klimabakım

    YanıtlaSil
  13. Klima satın almak ve kullanmak sanıldığı kadar kolay değil aslında. Evinize en uygun cihazı almak için iyi bir sektör, marka ve fiyat araştırması yapmanız gerekebilir ya da klima uzmanlarından yardım alarak, en popüler ve kaliteli klimaları seçebilirsiniz.
    daha fazlası için http://www.klima.com.tr/klima-nasil-kullanilmali/
    ‪#‎klima‬ ‪#‎klimanasılkullanılmalı‬ ‪#‎klimanasılkullanılır‬

    YanıtlaSil
  14. Fotoğrafçılık kursu seçmek sanıldığı kadar kolay değildir.Fotoğrafçılık kursu seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor ve fotoğrafçılık kursu seçimi nasıl yapılmalı? Aradığınız soruların cevabı bu sayfada.
    Daha fazla bilgi için sitemzi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.fotografcilikkurslari.com.tr/
    #fotograf #fotografcılık #fotografcılıkkursları

    YanıtlaSil
  15. Fotoğrafçılık kursu seçmek sanıldığı kadar kolay değildir.Fotoğrafçılık kursu seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor ve fotoğrafçılık kursu seçimi nasıl yapılmalı? Aradığınız soruların cevabı bu sayfada.
    Daha fazla bilgi için sitemzi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.fotografcilikkurslari.com.tr/
    #fotograf #fotografcılık #fotografcılıkkursları

    YanıtlaSil
  16. İlki başarıyla tamamlanan SEO Eğitim Zirvesi’nin ikincisi önümüzdeki ay, 25 – 26 Mart tarihlerinde tekrar düzenlenecek.
    Dijital dünyanın nabzını tutan eğitmenler tarafından hazırlanan SEO Eğitim Zirvesi programı 2 gün toplam 20 konuda SEO’nun tüm tekniklerini öğrenmenizi ve merak ettiğiniz konularla ilgili bilgilenmenizi sağlayacak.
    http://www.seoegitimzirvesi.com/
    #seo #seoeğitimi #seoakademi

    YanıtlaSil
  17. Öğrenilecek çok güzel bilgiler var, teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Seo Eğitim Zirvesi - Türkiyenin En iyi Eğitmenlerinden Eğitim Alma Fırsatı
    Seo Akademi Seo Eğitim Zirvesi 24 Oturum Alanında Ünlü 16 Eğitmen % 100 Ögrenme Garantisi Biletler Tükenmeden Seo Zirvesindeki Yerinizi Hemen Ayırtın.
    http://www.seoegitimzirvesi.com/
    ‪#‎seozirvesi‬ ‪#‎seoeğitimzirvesi‬ ‪#‎seosemineri‬

    YanıtlaSil
  19. Thank you for sharing tips that I'm looking for. Your article is very informative

    YanıtlaSil