20 Nisan 2010 Salı

SLATES...


Kelly Slater bir efsane oldu bile..Böyle bir insan yok ki, bu kadar inatçı, bu kadar cool, bu kadar başarılı ve istikrarlı, bu kadar sessiz ve derinden..

1972 yılında Florida’da doğan Slates ( bu onun takma adı) , Coco Beach’de sörfe başladı ve hala da Florida ‘da yaşıyor. İlginç olan, hem İrlanda kanı hem de Suriye kanı taşıyan bir Florida’lı olmasıdır. Öğrendiğimde şaşırmadım çünkü, onda hep bir doğulu havası sezinliyordum, Türk gibi bu adam diyordum, meğerse bize yakın sayılırmış..

Genç yaşlarında az daha polis olacakken, sörf dünyasına girmesiyle hayatı değişir,20 yaşında ilk Dünya Şampiyonluğunu kazanır, Dünya’da ilk defa erkek sörfçüler arasında 20 yaşında Dünya Şampiyonu olmuştur o yıllarda. Ve şimdi sıkı durun!! 36 yaşında da şampiyonluk kürsüsüne çıkmış biri olması onu tapılabilir yapmaktadır. Bir şey daha eklemek zor olmayacak, 2005’de Pasifik Okyanusunun güneyindeki Tahiti`de hakemlerden 2 kere tam puan alabilmeyi başarmış tek sörfçü..


9 kez Dünya Şampiyonu olması, 6.şampiyonluğundan sonra sörfe ara verip Dünyayı gezmesi diğer takdir edilesi özelliklerinden. Uzun yıllardır, Quiksilver onun sponsoru, adına ürünler tasarlanıyor, Slater adında bir ürün serisi kapış kapış gidiyor sörfçüler arasında..bilgisayar oyunu hazırlanıyor ve o artık sörf Dünyasının bir idolü, herkes onu takip ediyor, onun tek isteği şimdilik, 10.kez Dünya Şampiyonu olmak. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Avusturalyalı rakibi Mick Fanning’e kaptıran Slates, 2010 Dünya Şampiyonasının Avusturalya Bells Beach’deki ikinci etabında kürsüye çıkarak şampiyonlukta iddiasını sürdürdüğünü herkese bir kere daha gösterdi.
12 yaşında bir kızı ve artık geride bıraktığı harika spekülasyonları var.. Dünyanın en güzel kadınlarına sörf öğretmesiyle bir çok magazin dergilerine de haber olmuştu...Cameron Diaz, Pamela Anderson, Giselle Budchen ve niceleri..




O şampiyonluklarından sonra spor dünyasından, hatta aralarında ABD’li bisikletçi Lance Armstrong’un da bulunduğu birçok ünlü isimden tebrik alıyor, ve spor dünyasında sevilen, saygı gösterilen bir yeri var. Bu yıl umarım ki 10. şampiyonluğuna ulaşır..Slater is rock!!!

Videolarına ve kendisiyle ilgili herşeye kişisel sitesi http://www.kellyslater.com/ ‘dan zevkle ulaşabilirsiniz..İyi seyirler!!

17 Nisan 2010 Cumartesi

BlackSeaSurfers Kızları...


Fotoğraftaki insanlar, 28 Mart tarihinde ilk defa Şile'de bir araya geldi ve sörf yaptı.. Blackseasurfers oluşumu bize katılan insanlarla devam ediyor. Kızların sayısı da erkekler kadar çok, torpil geçmemek olmaz şimdi...Gittikçe de çoğalacağı ümidi bizi heyecanlandırıyor.
**soldan sağa; Özge,Mary,Çiğdem,Şelale..( kadrajda olmayan Sevinç ve Dilek'i yazmadan olmaz..) Diğer fotograflar için; http://www.facebook.com/group.php?gid=282922455173&v=photos#!/photo.php?pid=11632819&op=5&o=global&view=global&subj=282922455173&id=699505275