17 Aralık 2012 Pazartesi

Aralık'ta Sörf Başkadır...

Başkadır fakat Akdeniz'de, başkadır keşke olsa da Ege'de... Alanya'dan çok güzel fotograflar geldi, insanın bu güzel havayı ve masmavi denizi gördükçe gri, soğuk ve trafiği bolca üzerine serpilmiş İstanbul'dan arada sırada kaçası geliyor. Sadece arada sırada mı? :)

Fotografları görüp ben de gidicem diyenler için adres Çapasunta. Kendileri ile iletişime geçerseniz mutlaka yönlendirilir, malzemesiz de kalmazsınız. Hiç lami cimi yok fotograflar çok güzel değil mi?

Daha fazlası için tık tık..






Fotograflar: Mehmet Bora
Yer : Damlataş

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri

Blogu uzun zamandır boşlamıştım ki Boğaziçi Spor Komitesi'den bir haber geldi, seve seve paylaşıyorum ben de.

İlki 2011 Aralık'da Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından düzenlenen ve gelenekselleşmeye başlayan Spor Ödülleri 18 Aralık 2012 tarihinden sahiplerini bulacak. Bu yıl ödüllerin amacı amatör branşlardaki sporcularımız ile engelli sporcularımızın başarılarına dikkat çekmek ve Boğaziçililere farklı branşları tanıtmak.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri 2012'de ödül alacak tüm isimler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından belirleniyor. Oylama Aralık ayı başından itibaren devam ediyor, ödüller 18 Aralık 2012 akşamı Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk salonunda sahiplerini bulacak. Blogların da bu kategorilere eklenmesi ne kadar güzel olur.  

Bazı kategoriler ve adaylar şöyle; ( Ben kendi adaylarımı farklı renge boyadım ) Tüm kategori ve adaylar için tıklayabilirsiniz.

En iyi erkek basketbolcu adayları:

   İlkan Karaman
   Furkan Aldemir
   Serhat Çetin
   Emir Preldzic
   Sinan Güler
En iyi kadın basketbolcu adayları:

Şaziye İvegin
   Işıl Alben
   Birsel Vardarlı
   Tuğba Palazoğlu
   Nevriye Yılmaz

En iyi basketbol takımı:

Anadolu Efes
   Beşiktaş Milangaz
   Fenerbahçe Kadın Basketbol
   Fenerbahçe Ülker
   Galatasary Medical Park


   En iyi voleybol takımı:
  
    Arkas Erkek
    Eczacıbaşı Vitra
    Fenerbahçe Erkek
    Fenerbahçe Kadın
    Vakıfbank Türk Telekom ( Glinka hayranlığım dolayısıyla)

 
    En iyi spor yazarı: 

    Bağış Erten 
    Banu Yelkovan 
    Kaan Kural 
    Mehmet Demirkol 
    Mert Aydın 
Geçen yılki ödül töreninden kareler;
 


 
 



Türkiye Dalga Sörfü ile tanışıyor mu?




Bu blog açıldığı zamanlardan bu yana dalga sörfünü İstanbul'da, Antalya'da, Hatay'da, Mersin'de ve belki de bilmediğimiz bir yerlerde yapan kişiler arttı, artmaya da devam ediyor. Bugüne kadar Facebook'da kurulan ufak bir grup olarak dalga sörfü sayfasının ekibi, Kerpe'deki hem sörf kampı olarak hizmet veren hem de malzeme satan Danube Surfboards ekibi, nacizane radyo programım Sörf Çantası, sonrasında Antalya taraflarında Alanya Surf Team, Amerika'da yaşayan Türk sörfçüler ve varlığını Alanya'da sürdüren Çapasunta ekibi kendi alanlarından dalga sörfünün  denizlerimizde yapılabildiğini göstermek için çaba sarfediyorlar. Bu eğlenceli çabanın sonuçları şimdiye kadar hep olumlu geri döndü.

Biraz geç kalmış bir yazı farkındayım, sonunda bir toparlayıp Ekim ayında gerçekleşmiş olan bu etkinlikten blog takipçilerini haberdar etmek istedim.
 
Ekim ayında New York'da yaşayan ve Amerika'nın çeşitli yerlerinde sörf yapan bir ekip Tunç Üçyıldız'ın önderliğinde , Türkiye'deki denizlerde de yapılabilen dalga sörfüne dikkat çekmek istemiş. Bunun için RedBull, Gençlik Spor Bakanlığı, İstanbul Spor İl Müdürlüğü, Turkish American Sports Club, Dünya ve Avrupa Sörf Federasyonları ile iletişime geçip, onların da desteği ile sponsorluk ve yasal işlemler ile ilgili izinleri almışlar.
 
Nitekim güzel bir Ekim sabahında şampiyona Alanya, İstanbul ve Amerika'dan gelen sörfçülerin katılımı ile başladı.
 
Burada genç sörfçü Aleyna Hadimoğlu'na dikkat çekmekte fayda var. Kendisi bu işi profesyonelliğe taşımak için bir çok yurtdışı sörf kampına katılıyor ve Kerpe'deki antremanlarına da devam ediyor. Umarım severek, eğlenerek daha nice başarılara erişir.
 
Yarışmanın hakemleri, Tim Kovats ve Borj Echeverria idi. Short ve Long Board olarak iki kategoride yapılan yarışmada sonuçlar şöyle;

Short board klasmanında Tunç Üçyıldız birinci, Aleyna Hadimoğlu ikinci, Onat Ersoy ise üçüncü oldu.

Long board kategorisinde tüm ünvanları Alanya takımı topladı. Alanya Sörf Takımı'ndan Mehmet Özgen birinci, Çağrı Karadağ ikinci, Hayri Yenialp ise üçüncülük ünvanını aldı.

Yarışmadan bazı fotograflar: